1053.Budapest, Ferenciek ere 5.   Telefon: +36-1/3171 644   E-mail: pegazus@pegazus.hu
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.

NEW YORK MARATHON 2017

NEW YORK MARATHON

 

 

 

 

A New York City Marathon városi maratonfutó versenysorozat, amelyet évi rendszerességgel rendeznek meg, minden év novemberében. A verseny távja szabványos, azaz 42,195 km (26,2 mérföld). A verseny az egyik legnépszerűbb utcai hosszútávú futóverseny, 2006-ban például 37 850 futó ért célba.
A versenyt a NYRR (New York Road Runners) szervezi, immáron 1970 óta. Az utóbbi években a verseny neve (a főszponzori támogatás okán) „ING New York City Marathon”. A verseny rendszeres időpontja minden év novemberének első vasárnapja. Részt vehetnek rajta professzionális futók és amatőrök is, de a nagy népszerűség miatt a résztvevők létszámát korlátozzák (37 000 fő), és az amatőrök számára limit időt (8,5 óra) is megállapítanak.

 

 

 

 

 

A verseny útvonala New York jellegzetes területeit érinti, ezeket útvonalakat lezárják a verseny időtartamára. A rajt a Staten Islandon történik, a futók áthaladnak a közeli Verrazano-Narrows-hídon, amely természetesen le van zárva, csakúgy mint a többi, amin a verseny áthalad. A híd után a versenyzők Brooklynon áthaladva, olyan változatos területeket érintenek, mint a Bay Ridge, Sunset Park, Bedford-Stuyvesant, Williamsburg és Greenpoint. Szinte pontosan a féltávnál, 21 km-nél haladnak át a Pulaski-hídon, majd újabb 4 km múlva keresztezik az East Rivert a Queensboro-hídon. Sok futó számára ekkor jön el a kritikus pont, mert a hídra való felfutás erősen igénybe veszi az állóképességet. Körülbelül a táv 25,5 km-énél érik el Manhattant, majd észak felé a First Avenue-n folytatják útjukat a Bronx irányába, a Willis Avenue-hídon keresztül, majd a Madison Avenue-hídon keresztül érnek vissza Manhattan-be. Átfutnak Harlemen, a Fifth Avenue irányába, majd a Central Park következik. Ez már a verseny finisének számít, ezért itt mindig rengeteg néző biztatja a versenyzőket. Columbus Circle-nél visszatérnek a parkba, majd a cél a Tavern on the Green-nél van.

 

Forrás: Wikipédia

 

 

2017-ben november 05.-én rendezik a New York Marathon-t.
 

Biztosítsa helyét már most a Pegazus segítségével - akár versenyzőként, akár nézőként!


Irodánk segítséget nyújt a nehezen megszerezhető nevezés beszerzésében, nálunk megvásárolhatja szállását, repülőjegyét is.