1053.Budapest, Ferenciek ere 5.   Telefon: +36-1/3171 644   E-mail: pegazus@pegazus.hu
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.

Ismeretlen Mexikó

AZ ISMERETLEN MEXIKÓ
2018. november

 

 

 

Körutazás az ország déli részére a kevésbé látogatott, de nem kevésbé szép helyekre.  A Yucatán-félsziget nagyrészt lapos, trópusi terület buja dzsungelekkel és déli részén esőerdőkkel. A keleti part mentén a világ második legnagyobb egybefüggő korallzátonya határolja és itt található a világ legnagyobb atollja is, a Banco Chinchorro. A félsziget számos óriás lagúnát, mangrove mocsarat foglal magába, állat-és növényvilága egyedülálló. Campeche az első város, melyet a spanyolok itt alapítottak. Erődített történelmi belvárosát 1999-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.


1. nap Érkezés Cancunba, transzfer egy belvárosi szállodába.

 

2. nap Cancun - Izamal – Ake – Cuzama – Merida
A napot egy hosszabb autózással kezdjük, utazás Izamalba, a sárga városba ahol többek között egy maja piramisra épült ferences templomot és kolostort nézünk meg. A XVI.-ik században idehozott Szeplőtelen Szűz Mária szobrocska miatt fontos keresztény zarándokhely. A városkában a mai napig áll több maja piramis maradványa. Következő megállónk  Ake. A falu a hajdani szizál (rost növény) termelő és feldolgozó Hacienda (birtok) koré épült. Érdekessége, hogy az épületekből már alig áll valami, de a termelés és a feldolgozás a mai napig folyik. Következő megállónk Cuzama ahol lóvasúttal látogatunk el több barlanghoz, ahol fürödni is lehet a barlangi tavakban. Este szállás Meridában.

 

 

 

 

 

3. nap Merida – Celestun- Campeche
Elutazás Meridabol a 600 négyzetkilométernyi madár rezervátumba, motorcsónakozás a mangrovék között, flamingók, pelikánok, gémek és rengeteg más madárfaj él erre. Ha szerencsénk van krokodilokat is láthatunk.  Fürdési lehetőség az egyik forrásnál.  A motorcsónakos kirándulás után lehetőség nyílik egy finom ebéd elfogyasztására a Mexikói-öböl tengerpartján. Innen tovább  kb. 3 órás utazás Campeche- be. A kalózok városa, szép gyarmati kori település  színes kis házakkal, városfallal, erődökkel.  Szállás.
 

4. nap Campeche – Edzna - Palenque
Edzna egy maja romvaros egy órányira Campechetől. Eldugott helye miatt ritkán látogatott, de csodaszép. Innen egy hosszabb utazás vár ránk Palenquebe. Szintén maja emlék, de egészen más környezet és építészet jellemzi: iIgazi trópusi dzsungel és táj. A romterületet vagy ezen a délutánon vagy másnap korán reggel látogatjuk meg. 
 

5. nap  Palenque -Welib-Ha- Frontera Corozal - Yaxchilan
(Ha előző délután nem néztük meg Palenquét, akkor most hajnalban), majd tovább Frontera Corozal-ba. Itt csónakba szállunk és a  Mexikót Guatemalától elválasztó Usumacinta határfolyón közelítjük meg Yaxchilan romvárost. Szintén ritkán látogatott terület csodás épületekkel, bőgőmajmokkal.. Az estét Frontera Corozalban töltjük, egy egyszerűbb szálláson. (Escudo Jaguar)
 

6. nap  Frontera Corozal – Welib -Ha – Escarsega
Frontera-t elhagyva egy vízeséshez autózunk, ahol – ha a vízállás megengedi – fürödni is lehet. Innen megint egy hosszabb autózással érjük el esti szálláshelyünket, Escarsegat.
 

7. nap Escarsega – Calacmul - Bacalar
Kora reggeli indulás az egyik legnagyobb maja romvárosba Calacmulba. Az őserdő mélyén fekvő romoknak csak a töredéke van feltárva, de így is hatalmas a terület. Itt található Mexikó legmagasabb maja piramisa is. Délután továbbutazunk egy rövid ebéd megállót beiktatva Bacalaraba,  a hét színű lagúna partjára. Szállás Bacalaraban.
 

8. nap Bacalar
Pihenés és hajós kirándulás a lagúnában fürdéssel. (tehát Bacalaraban 2 éjszakát töltünk)
 

9. nap Bacalar – Chacchobben – Tulum- tengerparti szállás.
Bacalart elhagyva Cacchobben -be utazunk, egy a közelmúltban feltárt romterületre majd Tulumba látogatunk, ami a tengerparti fekvése miatt kiemelkedő. A tengerparton magasodó sziklaszirtre épült templomok lenyűgöző látványt nyújtanak. Estére megérkezünk a választott tengerparti szállodába, ahol az utolsó éjszakát, vagy a nyaralás hátralevő részét töltjük. 
 

10. nap elutazás Cancunból, vagy hosszabbítás.

 

HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG: Belize (Chaulker Caye), vagy  Riviera Maya, illetve Cancun tengerparti pihenés.
 

Részvételi díj: (az ár változhat  a repülőjegy díjtételek emelkedése esetén)

 

 

6-14 fő között:  
4 fő esetén:  
Egyágyas felár:  
Maximum látszám:  

 

 


Ár tartalmazza: repülőjegy  illetékekkel turista osztályon, minimum egy átszállással, 4 csillagos szállások kétágyas elhelyezéssel, reggeli,  magyar nyelvű idegenvezető, belépők és programok a leírás szerint, légkondicionált kisbusz.

 

Jelentkezés és felvilágosítás:


Pegazus Sport Tours Kft. 1053. Budapest, Ferenciek tere 5.
gyongyver@pegazus.hu
Telefon: 3171-644 / 222.