1053.Budapest, Ferenciek ere 5.   Telefon: +36-1/3171 644   E-mail: pegazus@pegazus.hu
Gondos előkészítés, gondtalan utazás.

Fakultatív programok

 

 

 

Kingston: 

 

Látogatás Jamaika fővárosában: megtekintjük Port Royal-t, az egykori kalózok főhadiszállását, melyet az 1692-es földrengés lerombolt, a déli ültetvényes stílusban épült Devon House-t, ahol lehetőség van ebédelni és vásárolni. A reggae zene szerelmesei ellátogathatnak a Bob Marley Museum-ba is (a belépő saját költségen). Visszaútban Spanish Town, az egykori főváros megtekintése szerepel a programban. A részvételi díj tartalmazza a rum punch, snack, jamaikai limonádé és helyi gyümölcsök fogyasztását. 

  

                        Dunn's River vízesés és Ocho Rios:


Először Ocho Riost, majd a Coyaba River Gardent látogatjuk meg, ahol jamaikai kézműves tárgyak tekinthetők meg. A vízesés felé menet megállunk egy nagy vásárlóközpontnál, majd megtekintjük a híres vízesést, ahol lehet fürdeni és vezető segítségével a lépcsőzetes vízesés tetejére felmászni. A helyszínen kabinok, toalettek állnak rendelkezésre. Vigyünk magunkkal fürdőruhát, törülközőt és tapadós talpú szandált! Montego Bay-ből és Negril-ből kiindulva a Coyaba Gardens helyett a következő programot tartalmazza a kirándulás: Falmouth városkában bambuszos tutajozás a Martha Brae folyón. Útközben reggelit és ebédet kapnak utasaink.

 
         
Black River szafari és Appleton ültetvény (rum):Egész napos program ebéddel. Dús, tropikus növényzettel borított tájakon utazunk Jamaika déli felére. Black River városkából kiindulva hajózunk a folyón felfelé, szerencsés esetben krokodilt is láthatunk a parton sütkérezve. A világhírű rumlepárló üzem és ültetvény területén igazi jamaikai ebédet fogyasztunk, majd betekintést nyerünk a rumlepárlás folyamatába. Természetesen a rum kóstoló sem marad ki, sőt vásárolhatunk is a márkás italokból. Jamaika szintén híres természeti képződménye, az YS vízesés sem marad ki a programból. Negril-ből kiindulva fordított a program.

              


         Reggae túra (csak Montego Bay-ből és Ocho Rios-ból):St Ann's Bay-en áthaladva megtekintjük a nemzeti hős, Marcus Garvey szobrát, majd továbbutazunk a dombokon át a reggae királya, Bob Marley szülőfalujába, Nine Miles-ba. Egy rasztafari idegenvezető kísér minket végig az apró falun, a túra Marley Mauzóleumánál ér véget. Ocho Rios-ban ebéd és a Reggae Museum meglátogatása az Island Village vásárló-és szórakoztató központban.